Het begon allemaal in 1967, toen een schuifraampje van de woning van melkboer Sjaak Jongerius (de vader van Rob Jongerius) werd geopend voor de verkoop van onder andere Dubbellikkers en Raketjes. Al snel mocht ook Rob achter het schuifraampje staan om Oudewater verkoeling te brengen. Rob was toen een jaar of twaalf en hij is sindsdien nooit meer gestopt met de verkoop van ijs. Toen hij achttien was besloot hij naar de vakschool voor ijsmakers te gaan om hier alle kneepjes van het vak te leren.
Ambachtelijk schepijs
In 1983 deed het ambachtelijke schepijs haar intrede. Het ijs werd toen – en nu nog steeds – gemaakt van verse melk van Zuivelboerderij Jan Hoogenboom. Vanille, aardbeien, chocola, pistache, mokka en banaan waren de eerste smaken waaruit de klant kon kiezen!
Nog steeds heeft IJssalon Roberto deze zes ‘klassiekers’ in de vitrine staan. Wel is het assortiment inmiddels uitgebreid van zes naar meer dan zestig smaken. Van Tony’s Chocolonely tot aan griekse yoghurt mango, Rob maakt het allemaal.