Succesverhalen
share Delen

Succesverhaal voor Gertjan de Echte Bakker: “Lokale krachten hebben vaak meer binding met de omgeving”

Schoonhoven Werkt geeft sinds mei van dit jaar een overzicht van lokale vacatures in Schoonhoven. Verschillende lokale bedrijven hebben al gebruikgemaakt van het platform: en met succes! Zo slaagde Gertjan Treur van Gertjan de Echte Bakker erin via het platform een (Leerling) Brood- en Banketbakker te vinden.

"Het was niet makkelijk om de vacature ingevuld te krijgen. Niet iedereen wil namelijk vroeg opstaan", vertelt bakker Gertjan Treur in gesprek met Schoonhoven Werkt. "Je bent dan ook op zoek naar iemand in de buurt."

Schoonhoven Werkt was daarvoor het perfecte platform. "Ik kwam het op Facebook tegen. Nadat ik op de site had gekeken en zag dat het gratis was, dacht ik: waarom zou ik het niet proberen? Ik heb vervolgens ongeveer tien sollicitaties binnengekregen”, vervolgt Treur. Niet iedere sollicitatie paste bij de functie, maar toch slaagde Treur erin iemand te vinden. "Ik kon duidelijk merken dat dit platform voor veel mensen en doelgroepen toegankelijk is. Dit zegt eigenlijk genoeg over de functie van het platform: laagdrempelig voor iedereen en zeer toegankelijk."

Dat Treur nu iemand heeft gevonden uit de omgeving, is prettig. En niet alleen vanwege de beperkte reisafstand: "Ze hebben vaak meer binding met de omgeving. Wij hebben een open bakkerij en de klanten zien ons dan ook werken en kunnen ons aanspreken. Een bekende uit de omgeving heeft vaak meer klantcontact, wat doorgaans voor een goede sfeer in de winkel zorgt."

Een mooie match dus voor bakker Treur! Wij feliciteren hem en de nieuwe werknemer met dit succesverhaal.