Nieuws
share Delen

Uw Stad Werkt de podcast: over statushouders, technisch talent, en werken in een penitentiaire inrichting

Elke maand gaat Uw Stad Werkt in gesprek met een initiatiefnemer / betrokken partij uit de regio. De afgelopen tijd leverde dat weer leuke gesprekken op!

1. WESS (IJsselstein Werkt)
Uw Stad Werkt is er voor alle werkzoekenden, ook voor hen die lastiger aan een baan komen. We spraken met Pauline Grünberg van Project WESS (Werk & Studie Statushouders) over het begeleiden van statushouders naar werk. In deze podcast spraken we ook met Mohammed Binshuhna, die twee jaar geleden vanuit Jemen naar Nederland kwam, en sinds februari 2020 in IJsselstein Woont. Hij is sinds 1 april 2021 begonnen aan zijn eerste baan. De WESS is nauw betrokken bij  Ijsselstein Werkt en denkt mee hoe we werkgevers en statushouders bij elkaar kunnen brengen.

Beluister de aflevering hier

2. De Technohub (Woerden Werkt)
Woerden is een van de steden waar veel vraag is naar technisch personeel. We gingen met Marlous Birkhoff in gesprek over de TechnoHUB. Ook voormalig stagiaire Emma Gillebaard sloot aan. In het eerste jaar van haar bestaan wist de TechnoHUB al veel jongeren te enthousiasmeren voor het techniekvak. In de podcast vertellen Marlous en Emma daar meer over!

Beluister de aflevering hier

3. PI Vught (Den Bosch Werkt

Extra bijzondere opnames werden gemaakt voor Den Bosch Werkt. Een aantal werknemers van PI Vught nam achter de microfoon plaats om host Stefan Niemer meer te vertellen over hun werkzaamheden binnen de penitentiaire inrichting, in een speciale 'vacaturepodcast'. 

Beluister de afleveringen hier