Uitgelicht Nieuws
share Delen

Regio Utrecht heeft de primeur: inclusieve bedrijven- en vacatureplatformen zijn daar nu een feit!

Ben jij op zoek naar een baan dichtbij huis? Naast het blijven aanbieden van de honderden actuele standaard vacatures in Utrecht, bieden de lokale bedrijven- en vacatureplatformen sinds september 2024 nu ook een duidelijk aanbod voor werkzoekenden met een beperking, ongeschoolde achtergrond of taalbarrière. 

Dankzij meerdere lokaal betrokken werkgevers en uitvoeringsorganisaties* kunnen inwoners uit Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Woerden en Utrecht (Leidsche Rijn en Lage Weide) voortaan gebruik maken van Open Deuren (voor werkzoekenden met een ongeschoolde achtergrond), Meertaligheid (voor werkzoekenden met een taalbarrière) en Baanmakers (voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking).

De werking van de drie inclusiviteitsonderdelen:

  • Baanmakers:

Je ziet nu welke bedrijven zich inzetten voor mensen die het lastig vinden om een passende baan te vinden, deze bedrijven noemen we Baanmakers. Ga naar het bedrijvenoverzicht en bekijk welke bedrijven aansluiten bij jouw wensen. Zo weet je van tevoren beter of een bedrijf bij je past.


  • Meertaligheid:

Er zijn veel mensen die graag willen werken, maar (nog) geen Nederlands spreken. Wij zijn in gesprek gegaan met bedrijven die Nederlandstalige vacatures open hebben staan, met de vraag of ze ook in te vullen zijn door iemand die bijvoorbeeld Engels spreekt. Je kunt die vacatures nu in het Engels bekijken en solliciteren in het Engels. Wil je deze vacatures zien? Zet de vacaturetaal dan op ‘Engels’.


  • Open deuren:

Als je geen diploma op zak hebt, kan het lastig zijn om vacatures te vinden die bij jou passen. Vooral omdat de vacature eisen soms overweldigend kunnen zijn. Vanaf nu kun je zien voor welke vacatures je geen diploma nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je in één oogopslag weet welke vacatures bij jou passen.



‘Met elkaar werken aan een inclusieve arbeidsmarkt!’, aldus Ben Breedveld, oprichter Uw Stad Werkt.

Heb jij na het lezen van dit bericht nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar: [email protected].


* De inclusiviteitsonderdelen zijn tot stand gekomen met behulp van onze partners: Ferm Werk, Werk en Inkomen Lekstroom, Rabobank, Werkgeversservicepunt Utrecht en de Arbeidsmarktregio Midden Utrecht.