In 2014 is restaurant De Kleischuur opgericht door Marleen Swagemakers met het idee dat het anders kan, beter voor de natuur.
“We willen een menu creëren dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een positieve impact heeft op het milieu en de gezondheid van onze gasten” aldus chefkok Bieko Rindt. Door de focus te leggen op gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen kunnen we onze culinaire horizon verbreden en tegelijkertijd ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst.” We begrijpen dat elke gast unieke voorkeuren heeft als het gaat om voedsel, en we willen een menu bieden dat aan al die behoeften voldoet”, daarom kan er optioneel ook gekozen worden voor een aanvullend stukje vlees of vis.
Foto; vlnr Bart Reinders, Marleen Swagemakers, Bieko Rindt
De Kleischuur was vroeger de opslag voor de witte klei uit Engeland, die werd gebruikt voor de Plateelfabriek Zuid Holland. In het heden zorgen wij voor een kunstwerk op je bord.